Kelát kötés kisokos

Gondolom te is, mint szinte mindenki szedsz vitamint. Na de milyet? Felszívódik teljes mértékben? Jól hasznosul? Nem tudod? Nem baj, elárulom mire figyelj! KELÁT-KÖTÉS!

Na de ne szaladjunk ennyire előre.

 

Ahhoz, hogy eljussunk a kelát kötéshez, egy kicsit bele kell bonyolódnunk az emberi szervezet szövevényes útvesztőibe.

 

Az emberi test legnagyobb részét víz alkotja, azt hiszem ezt mindannyian tudjuk. A második helyen a fehérjék állnak, a fehérjék alkotói az aminosavak. Nos elég, ha azt mondom, hogy szinte mindenünk fehérjékből épül fel? Csontok, bőr, köröm, belső szervek na és persze az izmok 80%-a.

A szervezetben az anyagcsere útvonalak szabályozásában kulcsfontosságú szerepet töltenek be. Ez szükséges a növekedéshez, a fenntartáshoz, az immunitáshoz és az újratermeléshez. Tehát így már láthatod, hogy nem csak az utolsó sorban kullogó, jelentéktelen kis „savacskáról” beszélek.

 

Ha a vitamin, amit szedsz, csak úgy ni „pucéran” van (szervetlen formában, akár oxidos vegyületben, ami akár káros lerakódást is okozhat) és nem két aminosav között, akkor a szervezeted nem ismeri fel teljes mértékben, így csak részben, vagy egyáltalán nem hasznosítja, viszont, ha megvan a két aminosav, közötte a szerves anyagokkal, máris lesz egy jó kis gyűrűd, na nem gyémánt, vagy arany, hanem KELÁT. Ez a kelát gyűrű, vagy kelát-kötés biztosítja azt, hogy egyben maradjon a kis csomag. Mivel a szervezeted felismeri az aminosavat, örömmel üdvözli, hiszen szüksége van rá, így nem löki ki, hanem teljes mértékben hasznosítja.

Ha Te inkább vizuális vagy, és sehogy sem tudod elképzelni ezt a kelát-kötés mizériát, Neked máris szemléltetem! Jöhet egy Kelát-burger?