Ha azt mondom fokhagyma, mit jut eszedbe? Talán a kellemetlen szag, amely még napokkal a fogyasztás után is tart? (A vámpírok távol tartásában betöltött szerepéről most ne is beszéljünk! Találkoztál mostanában eggyel is? Na ugye!) Vagy talán az isteni fokhagymás focaccia, amelyet imádsz a kedvenc olasz éttermedben? A fokhagymáról lehet jó vagy akár rossz véleményed is, de az biztos, hogy az egészségünk szempontjából nagyon előnyös lehet.
A Garlicin® fokhagyma kapszula nagyszerű lehetőséget kínál a fokhagyma fogyasztására anélkül, hogy aggódnod kellene a kellemetlen szag miatt. Azonban az egészségügyi hatásai miatt érdemes lehet kicsit jobban megismerni ezt a különleges növényt.
Kezdjük az elején!
A fokhagyma egyik legfontosabb hatóanyaga az alliin, ami feldolgozás /darabolás/ során az alliináz enzimmel reakcióba lép, aminosavvá változik amit allicinnek hívunk. Ennek hatására megnő a vérben az antioxidánsok száma, így lassul a szervezetünk öregedési folyamata. Nagyon fontos viszont, hogy főzés során az allicin termelődése megszűnik. Tehát jótékony tulajdonságait vagy nyersen fogyasztva, vagy pedig kapszulázott formában fejti ki.
A fokhagymát már régóta használják az orvostudományban, mivel számos jótékony hatása van az emberi szervezetre.
Mik ezek?
SZÍV- ÉS ÉRRENDSZER
A Garlicin® értágító és értisztító hatással rendelkezik. Csökkenti a koleszterinszintet, hígítja a vért, normalizálja a vérnyomást, ezáltal kisebb az esélye a különböző szív- és érrendszeri betegségeknek úgymint a stroke-nak és szívinfarktusnak.
CUKORBETEGSÉG
A Garlicin® kén tartalmú vegyületei csökkentik a diabétesz szövődményeinek kialakulásának esélyét.
MIKROBAELLENES
A Garlicin® -ban található fito-vegyületek baktericid, fungicid és virucid hatással is rendelkeznek, hiszen felveszik a harcot a szervezetbe bekerülő kórokozókkal: a baktériumokkal, a gombákkal ( Candida ) és vírusokkal, ezzel párhuzamosan pedig növelik a szervezet ellenálló képességét.
A fito-vegyületek a szervezetbe bekerülve nemcsak a szájüregben és a légutakban hanem a tüdőben, a húgyutakban és a belekben is elpusztítják a kórokozókat.
ADAPTOGÉN
A fokhagyma adaptogén, azaz alkalmazkodó növény, ami azt jelenti, hogy összetevői épp ott hatnak ahol szükség van rájuk. Mind az alulműködő mind pedig a túlműködő szerveinket egyensúlyba hozzák és kedvező hatást gyakorolnak immunrendszerünkre.
Fertőtlenítő hatása is van így segít megszabadulni a bélben megtelepedő élősködőktől. Támogatja az immunrendszert, erősíti a csontokat, sőt a hajhullást is pozitívan befolyásolja.
Az alliin hatóanyag miatt a Garlicin® kapszula is egy igazi all-in termék! A tudatos egészségmegőrzőknek és vámpírvadászoknak kifejezetten ajánlott!